Bábovka bez mouky. Stačí vám na ní pudinkový prášek!
Tahle bábovka je fakt neuvěřitelná. Recept na ni existuje v mnoha obměnách. Obvykle neobsahuje žádnou tekutinu a je prostě zvláštní. My jsme recept vyzkoušeli za vás, ať nekupujete zajíce v pytli a trochu jsme ho doladili – aby se výsledný výtvor dal jíst. K našemu velkému překvapení je bábovka vážně výborná!
Ingredience:
4 vejce
půl hrnku oleje
půl hrnku cukru moučka
2 pudinkové prášky
4 lžíce solamylu (bramborového škrobu)
půl hrnku mléka
1 prášek do pečiva
VIDEO: Útěkáře z Věznice Jiřice zatím nechytili. Potkat ho lze v lese
Vezmeme vejce a oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s ostatními ingrediencemi do pěny. Bílek jemně přimícháme do směsi a vlijeme do vymazané a dobře vysypané (třeba hladkou moukou nebo kokosem, pokud chceme mít bábovku fakt bez mouky) bábovkové formy.
Následně pečeme cca 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Po upečení trochu popadne, z formy ji vyklápíme až po vychladnutí. Krájíme opravdu ostrým nožem, jinak se „žvejká“. Bábovka je velmi jemná a měkká. Určitě by jí prospělo, kdybychom do těsta přidali tvaroh.