Sport

Dárek pro Benátky: Přivítají pražskou Slavii

Do Benátek již 30.října (úřední termín) přijede pražská Slavia. Rozhodl tak los 3.kola MOL cupu. Velmi atraktivního soupeře vylosoval Ivo Ulich a ambasador a historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller.

Benátky v 1.kole suverénně vyřadily Velké Hamry 3-0 na jejich půdě. Ve 2.kole po velké bitvě, když až v 91.minutě srovnával Aleš Kohout na 1-1 a následných pokutových kopech zvítězili 2-1 na půdě Baníku Most-Souš.

Bude se jednat o velký fotbalový svátek, Benátky letos postoupily do třetí ligy a toto je další úspěch Benátského fotbalu. „Velikánský svátek. Kvůli tomu se MOL Cup hraje. Očekávám velkou návštěvnost,“ věští Koller.

Benátky mají byt pro lidi s postižením. Jiné obce se tomu brání

Pohárové soutěže po celém světě často přinášejí šokující výsledky, zkázy favoritů, i když zde se bude jednat spíše o odehrání utkání se ctí a vyvarovat se většímu „debaklu“. Slavia ve svém náročném programu určitě nechá odpočívat své největší hvězdy a na trávníku zřejmě uvidíme jen hrstku z nich, ale i tak by s týmem měla přicestovat většina celého kádru. Pro lovce autogramů jedinečná příležitost. Naopak přítomnost jednoho z nejlepších českých trenérů, Jindřicha Trpišovského, je stoprocentní.

Pro celé Benátky a okolí to bude opravdový svátek fotbalu a pro všechny hráče nezapomenutelný a jedinečný zápas, na který určitě nezapomenou a budou ho řadit jako jeden z největších ve svých karierách.

Ze zápasu přineseme reportáž, dojmy diváků i samotných aktérů zápasu.

3. kolo MOL Cupu (úřední termín 30. října)

Uherský Brod – Jablonec
Benátky nad Jizerou – Slavia
Hořovice – Dukla
Loko Praha – Hradec Králové
Zápy – Pardubice
Kroměříž – Slovácko
Police nad Metují – Mladá Boleslav
Hlučín – Liberec
Ústí nad Labem – Plzeň
Žižkov – Olomouc
Varnsdorf – Ostrava
Sparta – Brno
Líšeň – Teplice
Vyškov – Bohemians
Opava – Zlín (kvůli povodňovým škodám odehraje Opava domácí utkání v Hlučíně)
Táborsko – České Budějovice

Text a grafika: Jiří Novotný

Související obrázky: