Nepropásněte

EDUCA WEEK 2024 startuje týden, který vzdělává a zaměstnává celý kraj

Vyprodanou odbornou konferencí na téma vzdělávání s moderními technologiemi dnes v Liberci začal již 18. ročník veletrhu EDUCA WEEK 2024 – týden atraktivních pracovních příležitostí, kariérního poradenství a vzdělanosti. Workshopy, přednáškami, semináři i zábavou nabitý program vyvrcholí v liberecké Home Credit Aréně od 10. do 12. října největším veletrhem svého druhu v republice – EDUCA EXPO.

EDUCA WEEK 2024 nabízí od 7. do13. října pestrý a na míru sestavený program.

„Spojujeme se s těmi nejlepšími. Ukazujeme synergii vzdělání a zaměstnanosti, propojujeme TOP firmy v kraji se školami, nabízíme více jak 1000 atraktivních pracovních pozic. Naším cílem je i letos představit obrovský potenciál firem a škol v našem kraji, motivovat mladé lidi, inspirovat pedagogy, personalisty i manažery. Důraz klademe na kariérní poradenství a osobní rozvoj. Velmi nás těší, že stále nacházíme cesty, jak veletrh dál rozvíjet. Svědčí o tom velký zájem škol a firem nejen v našem kraji, ale i za hranicemi regionu a v sousedním Německu. Věřím, že letos opět dosáhneme návštěvnosti přes 30 tisíc lidí ve všech programech a možná překonáme i rekord z loňského roku 32,5 tisíc návštěvníků,“ říká ředitel veletrhu Lukáš Přinda z pořádající společnosti SFM Liberec, s. r. o.

Ochotníci v Benátkách odehrají skvělou komedii. Představí se Zamilovaný velvyslanec

EDUCA WEEK 2024 tvoří čtyři hlavní části

– EDUCA EXPO – vlajková loď celého týdne od 10. do 12. října v liberecké Home Credit Aréně. Na návštěvníky v sekci EDUEXPO čeká více než 60 středních, vyšších odborných škol a učilišť, jazykovek a dalších vzdělávacích institucí. Veletrh pracovních příležitostí a kariérního rozvoje má pro letošní ročník nového silného partnera, personální agenturu Manpower. JOBEXPO by Manpower nabídne na tisíc aktuálních pracovních míst prostřednictvím prestižních firem, profesionální poradenství a individuální přístup. Pro návštěvníky je připraven doprovodný program i unikátní možnost navštívit EDU.Lab powered by Škoda Auto.

To vše v atraktivním veletržním prostředí a bez vstupného. – EDUCA EVENT – přednášky konference a workshopy jako příležitost pro laickou i odbornou veřejnost. Celý týden zahájila vyprodaná konference pro pedagogy nazvaná Učíme hrou…Na cestě k digitálnímu světu zítřka. Hlavními lákadly jsou pak přednášky Karla KOVYHO Kováře, Ladislava Špačka či EDUCONFERENCE nejen pro manažery „Děláme to, můžete i vy“ s inspirativními osobnostmi v rolích řečníků. – EDUCA VISIT – exkurze pro školní kolektivy ve výrobních a jiných provozech různých firem v kraji.

Dárek pro Benátky: Přivítají pražskou Slavii

„V sekci VISIT zaznamenáváme rostoucí zájem na obou stranách, jak ve školách, tak ve firmách. Představení konkrétních provozů, nabídka odborných stáží a praxí, je největším benefitem pro budoucí studenty. Letos zájemci uvidí například velkoobchod, slévárnu, výrobu čipů, stavbu nemocnice, neziskovou společnost a Policii ČR, která připravila svůj program přímo v areálu Sport Parku Liberec,“ vypočítává Lukáš Přinda. – EDUCA KIDS – sekce pro rodiny s dětmi. Různé instituce v Liberci, ale i v okolních městech připravily na celý týden vzdělávací a zábavné programy právě pro nejmenší návštěvníky, ale iseniory a celé rodiny. I letos čekají na registrované návštěvníky atraktivní výhody, dárky nebo vstupy zdarma. Všechny zapojené instituce jsou označeny růžovými bannery u vchodů. Registrace na webu educaweek.cz. Kompletní program EDUCA WEEK a všech jeho sekcí najdete na www.educaweek.cz. Pro aktuality a zajímavosti sledujte profily na Facebooku, Instragramu a LinkedIn.

EDUCA WEEK 2024 pořádá společnost SFM Liberec s. r. o., Liberecký kraj a Úřad práce ČR letos již po osmnácté.

Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK
Foto: EDUCA WEEK

Související obrázky: