NepropásněteVolný časZajímavosti z kraje

Hřeším, hřešíš, hřeší a co je na tom k odsouzení… Světáci přijeli do Milovic

Milovice mají za sebou jedno skvělé představení, Světáky. Skvělá inscenace v podstatě vyprodala velký sál kulturního domu.

Před začátkem představení se diváci dozvěděli informace o drobných změnách programu a především také o začátku ové abonentní sezony a potom už na jeviště mohli herci.

Dřevotříska či vzteklé nohy… KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z prvního kola nové StarDance?

Rozehráli neuvěřitelně skvělou partii o tom, kterak tři fasádníci hledají trochu povyražení v hlavním městě Praze a spadnou při tom do spárů třem, respektive čtyřem, vykutáleným podvodnicím, které se snaží naivní chlapíky svést a připravit o obsah jejich peněženek.

Notoricky známý filmový příběh z dílny Zdeňka Podskalského ožívá na prknech která znamenají svět takřka do puntíku přesně. Zvláště musím ocenit, že vybrané herečky a herci typově celkem odpovídají filmové předloze. Zvláště se mi pak líbil herecký výkon Martina Sobotky, který do inscenace přinesl velkou dávku humoru.

Také jsem ráda, že do Milovic přijel Jan Přeučil, kterého jsem doposavad naživo neviděla. Ten se v divadelní adaptaci zhostil role, jež ve filmu ztvárnil Oldřich Nový, a naše fasádníky vyučoval společenskému chování. 

Seriál Taneční PODCAST: Pedant a puntík Rašilov, Popelka Ježková a StarDance v krabičce

Bravurní hra plná písniček si vysloužila velké ovace. Přivezla ji divadelní společnost Háta.

Světáci

Premiéra: 5.5.2011 | 2:20
Výprava: Lucie Loosová. Hudba: Evžen IllínVlastimil Hála. Choreografie: Hana Číčelová. Režie: Lumír Olšovský.
Divadelní verze slavné české komedie. Tři fasádníci od Velhartic pracují v Praze, v tom zářivém, velikém hlavním městě plném lákadel, zábavy a bujarého nočního života. Chtějí si také užít a rozhodnou se vzdělat v oblasti společenského chování. Doufají, že v „lepším podniku“, jakým je grilbar Diplomat, stráví večer ve společnosti dam na úrovni jako opravdoví světáci. Zdá se, že vše probíhá podle plánu. Žádný z nich však netuší, na jakou trojici „dam“ ve skutečnosti natrefili…
 
Foto: Zuzana Kodrlová Zelenková 
 

Související obrázky: