RECEPT: Nemáte rádi kroupy? Víme jak si je oblíbit
Dneska si ukážeme recept díky kterému si zamiluje kroupy i jejich zapřisáhlý odpůrce.
Pečené kuře s ječnými krupkami a houbami
Ingredience:
1 hrnek drobných krupek (cca 200ml, pozor, navaří se)
houby podle chuti
kuře
sůl
Pekařství i kavárna ze seriálu Taneční: Která místa z Poděbrad filmaři využili?
Kroupy si předvaříme, nemusí být úplně měkké, ještě změknou a dotáhnou se pečením. Přimícháme do nich houby. Pokud máte houby sušené, nezapomeňte je alespoň dvě hodiny předem namočit.
Směs osolíme a přendáme do pekáče. Nahoru poté položíme naporcované kuře a posolíme, nebo posypeme oblíbeným kořením na kuře a lehce podlijeme.
Pečeme cca na 180 stupňů do upečení masa. Poté přidáme pár stupňů, abychom doladili kůžičku.
Proč jíst kroupy
Jejich pravidelná konzumace napomáhá zlepšení činnosti oběhové soustavy. Má příznivý účinek na srdce, uklidňuje a zvyšuje schopnost zvládat stres, zlepšuje kvalitu rohoviny, urychluje metabolismus a výrazně prospívá správnému fungování trávicí soustavy.