Uvařte siVolný čas

Snadné a skvělé rohlíky nejsou žádný problém. Jak na ně?

Už vás nebaví rohlíky ze supermarketu. Chcete něco víc? Něco lepšího? Pečivo, které se rozplyne na jazyku. Pojďte to zkusit.

Ingredience:

260g podmáslí

15g cukru

10g soli

500g mouky

20g droždí

40g sádla

V  míse smícháme  vlažné podmáslí, cukr a droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Do větší nádoby prosejeme  mouku, přidáme sůl a tuk. Lehce promícháme a poté přidáme kvásek.

Vypracujeme pevné těsto, které necháme  kynout na teplém místě až zdvojnásobí svůj objem. Poté těsto rozdělíme na 12 stejných dílů, můžeme je odvážit. Z těch potom válíme trojúhelníky, které motáme do tvaru rohlíku. 

Rohlíky ještě necháme v teple dál kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 250 stupňů. Rohlíky postříkáme  vodou pomocí  rozprašovače a posypeme kmínem, mákem,  nebo hrubozrnnou solí. 

Pečeme do zlatova – cca 15 minut. Dobrou chuť!

Související obrázky:

Napsat komentář