Snadné a skvělé rohlíky nejsou žádný problém. Jak na ně?
Už vás nebaví rohlíky ze supermarketu. Chcete něco víc? Něco lepšího? Pečivo, které se rozplyne na jazyku. Pojďte to zkusit.
Ingredience:
260g podmáslí
15g cukru
10g soli
500g mouky
20g droždí
40g sádla
V míse smícháme vlažné podmáslí, cukr a droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Do větší nádoby prosejeme mouku, přidáme sůl a tuk. Lehce promícháme a poté přidáme kvásek.
Vypracujeme pevné těsto, které necháme kynout na teplém místě až zdvojnásobí svůj objem. Poté těsto rozdělíme na 12 stejných dílů, můžeme je odvážit. Z těch potom válíme trojúhelníky, které motáme do tvaru rohlíku.
Rohlíky ještě necháme v teple dál kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 250 stupňů. Rohlíky postříkáme vodou pomocí rozprašovače a posypeme kmínem, mákem, nebo hrubozrnnou solí.
Pečeme do zlatova – cca 15 minut. Dobrou chuť!