Houbové halušky, rychlá mňamka za pár korun
Houby už někde začínají růst, případně máte loňské zásoby, nebo v obchodě za rohem zrovna měli krásné žampiony…. Na každý pár pro vás budou houbové halušky přesně to pravé, je to rychlé, levné a výtečné!
Co budeme potřebovat?
Na 4 porce
3 větší brambory
0,4 kg polohrubé mouky
sůl
0.5 kg hub
sádlo
tučnější sýr
smetana
slanina podle chuti
Brambory si nastrouháme na nejjemnějším struhadle, přidám do nich mouku, sůl a promícháme. Pokud by těsto bylo pořád řídké, tak přisypeme mouku tak, abychom jej zahustili.
Na pánvi si rozpustíme kousek sádla – cca jednu lžíci, přidáme houby a opékáme. Mezitím si ve velkém hrnci dáme vařit dostatek vody. Jakmile voda začne vřít, tak pomocí haluškovače nebo cedníku s velkými dírami připravíme halušky (protlačujeme vařečkou či obracečkou skrze díry). Ty jsou v podstatě záhy hotové – stačí 2 minutky vaření.
Do hub přidáme tučnější sýr – podle chuti, chceme, aby nám to udělalo omáčku – a smetanu – také podle chuti. Krátce necháme probublat, promícháme s haluškami, které jsme slili a podáváme.
Podobně jako na brynzové halušky můžeme na talíři posypat opraženou slaninou. Dobrou chuť.