Lehké skvělé a zdravé, to je kari ze sírovce. Budete si chtít přidat
Sírovec je velmi zajímavá houba. Je to oranžová plodnice rostoucí na odumřelých, nebo skoro odumřelých stromech. V kuchyni se používají především mladé, měkké plodnice, kterými projde nůž jako máslem. Vynikající je právě na kari!
Ingredience:
Sírovec
kari
kokosové mléko
cibule
olej
cca 1 hrnek vody
sůl
pepř
Postup:
Zdravá a s minimem kalorií. Jáhlová kaše je skvělý start dne
Sírovec před přípravou povaříme cca 15 minut, po zchladnutí jej připravujeme dál.
Do hlubší pánve nebo woku kápneme olej, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli , přidáme sírovec, opékáme cca 10 minut, poté přidáme kari a lehce zasmahneme. Zalijeme cca polovinou plechovky kokosového mléka a potom podle toho jakou požadujeme hustotu, naředíme vodou. Osolíme, opepříme a necháme 20 minut probublat. Podáváme s rýží.