LifestyleUvařte si

Nejen na hubnutí. Vaříme zdravé polévky z luštěnin

Skvělých polévek je mnoho, dneska se však zaměříme na luštěninové. Luštěniny jsou totiž zdraví velmi prospěšné, napomáhají střevům k lepší funkci, částečně vynahradí maso a nezatěžují tělo. Luštěniny je navíc nutné jíst alespoň jednou týdně, což asi málo kdo splňuje. Díky polévce se vám to může povést velmi snadno.

Čočková

2 hrnky čočky

1 litr vody

kvalitní klobása

česnek

sůl

pepř

majoránka

Čočku můžeme přes noc namočit a vodu posléze slít. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Poté ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou.  Podáváme s na kostičky nakrájenou a opraženou klobásou nebo se slaninou.

Kvíz pro fanoušky seriálu Jedna rodina: Uhodnete vše?

Hráškový krém

2 konzervy hrášku

1 litr vody

sůl

pepř

smetana

slanina / opečená houska

Hrášek zalijeme vodou, necháme přejít varem, ochutíme solí, pepřem a smetanou a rozmixujeme ponorným mixérem. Podáváme s opečenou houskou a se slaninových chipsem, ten připravíme tím, že plátek slaniny vysmažíme na pánvičce.

Do kina a na kafe za 115 korun? Cinestar připravil akci pro seniory

Zeleninová s bílými fazolkami

2 brambory

1 konzerva fazolí ve slaném nálevu

mrkev

majoránka

sůl

pepř

1 litr vody

Brambory a mrkev nakrájíme, spolu s fazolemi pak vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podávat můžeme s krajícem chleba.

Související obrázky:

Napsat komentář