Musíte ochutnat: Kachna bez výčitek svědomí
Pojďte si s námi připravit nejlepší kachnu svého života, po které nebudete mít výčitky svědomí! Jak na to?
Ingredience:
Kachní stehna ( případně celá kachna rozdělená na jednotlivé díly )
sůl
kmín
rýže
hrášek mražený či z konzervy
voda
Kachnu vložíme do větší mísy, přidáme 3-4 lžičky soli, zalijeme studenou vodou a necháme klidně den dva odpočívat v lednici.
Poté kachní maso vyjmeme, dobře omyjeme a osušíme. Vložíme do pekáče, pokmínujeme, podlijeme vodou a pozvolna pečeme na cca 80 stupňů doměkka.
V mezičase si uvaříme rýži. Jakmile je kachna měkká, vyjmeme maso z pekáče, slijeme přebytečný tuk, vložíme rýži a hrášek, trochu posolíme, promícháme, vrátíme maso a dopékáme tak, aby na mase zezlátla kůrčička.
Maso bude křehké, měkké a skvostné!