Uvařte siVolný čas

Musíte ochutnat: Kachna bez výčitek svědomí

Pojďte si s námi připravit nejlepší kachnu svého života, po které nebudete mít výčitky svědomí! Jak na to?

Ingredience:

Kachní stehna ( případně celá kachna rozdělená na jednotlivé díly )
sůl
kmín
rýže
hrášek mražený či z konzervy
voda

Kachnu vložíme do větší mísy, přidáme 3-4 lžičky soli, zalijeme studenou vodou a necháme klidně den dva odpočívat v lednici.

Poté kachní maso vyjmeme, dobře omyjeme a osušíme. Vložíme do pekáče, pokmínujeme, podlijeme vodou a pozvolna pečeme na cca 80 stupňů doměkka.

V mezičase si uvaříme rýži. Jakmile je kachna měkká, vyjmeme maso z pekáče, slijeme přebytečný tuk, vložíme rýži a hrášek, trochu posolíme, promícháme, vrátíme maso a dopékáme tak, aby na mase zezlátla kůrčička.

Maso bude křehké, měkké a skvostné!

Související obrázky:

Napsat komentář