Uvařte siZajímavosti z kraje

Plněnou bábovku bez kynutí si určitě zamilujete. Pečená je raz dva

Tuhle bábovku rozhodně musíte zkusit. Doma milujeme plněnou kynutou bábovku. Jenže  na kynuté těsto jsme byla zrovna líná a tak jsem hledala a hledala,  až jsme  našla skvělý recept  na plněnou bábovku bez kynutí.

Ingredience

Těsto:

3 hrnky hladké mouky

1 hrnek cukru

3/4 hrnku oleje

3 vejce

1 prášek do pečiva

5 lžic rumu

1 hrnek mléka

vanilková esence

Náplň:

2 tvarohy (ty v alobalu , nikoli ve vaničce)

5 lžic mléka

2 žloutky

3 lžíce rumu ((nebo  podle chuti)

1/2 hrnku cukru

Vejce, olej, rum, cukr a kypřící prášek vymícháme metličkou v hlubší  míse. Poté do směsi zašleháme mouku.

Bábovkovou formu dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo kokosem. Nalijeme do ní poté polovinu těsta. Doprostřed pak naznačíme důlek, do kterého dáme tvaroh. Ovšem jen na prostředek, ať se nedotýká formy, mohl by se napalovat.

Náplň vyrobíme tak, že smícháme tvaroh, žloutky, rum a cukr. Pokud máte rádi, přidejte si rozinky. Někdy dávám na ozvláštnění rybíz, náplň je pak vláčnější a pikantní. 

Zdravá a s minimem kalorií. Jáhlová kaše je skvělý start dne

Na tvaroh rovnoměrně vylijeme druhou polovinu těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, po cca 20 minutách stáhneme na 50 stupňů a dopékáme asi dalších 30 minut. 

Pomocí špejle zkusíme jestli je bábovka upečená.  Těsto se na ní nesmí lepit. Pokud se lepí, tak dál pečeme. Kdyby měl vršek tendenci se připalovat, přikryjeme jej alobalem.

Pokud budete chtít změnu, tak bábovku naplňte ořechovou náplní,  makovou, tvarohovou fantazii se meze nekladou.

Související obrázky:

Napsat komentář