Plněnou bábovku bez kynutí si určitě zamilujete. Pečená je raz dva
Tuhle bábovku rozhodně musíte zkusit. Doma milujeme plněnou kynutou bábovku. Jenže na kynuté těsto jsme byla zrovna líná a tak jsem hledala a hledala, až jsme našla skvělý recept na plněnou bábovku bez kynutí.
Ingredience
Těsto:
3 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
3/4 hrnku oleje
3 vejce
1 prášek do pečiva
5 lžic rumu
1 hrnek mléka
vanilková esence
Náplň:
2 tvarohy (ty v alobalu , nikoli ve vaničce)
5 lžic mléka
2 žloutky
3 lžíce rumu ((nebo podle chuti)
1/2 hrnku cukru
Vejce, olej, rum, cukr a kypřící prášek vymícháme metličkou v hlubší míse. Poté do směsi zašleháme mouku.
Bábovkovou formu dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo kokosem. Nalijeme do ní poté polovinu těsta. Doprostřed pak naznačíme důlek, do kterého dáme tvaroh. Ovšem jen na prostředek, ať se nedotýká formy, mohl by se napalovat.
Náplň vyrobíme tak, že smícháme tvaroh, žloutky, rum a cukr. Pokud máte rádi, přidejte si rozinky. Někdy dávám na ozvláštnění rybíz, náplň je pak vláčnější a pikantní.
Zdravá a s minimem kalorií. Jáhlová kaše je skvělý start dne
Na tvaroh rovnoměrně vylijeme druhou polovinu těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, po cca 20 minutách stáhneme na 50 stupňů a dopékáme asi dalších 30 minut.
Pomocí špejle zkusíme jestli je bábovka upečená. Těsto se na ní nesmí lepit. Pokud se lepí, tak dál pečeme. Kdyby měl vršek tendenci se připalovat, přikryjeme jej alobalem.
Pokud budete chtít změnu, tak bábovku naplňte ořechovou náplní, makovou, tvarohovou fantazii se meze nekladou.