Snadná, rychlá a zdravá večeře. To je houbový kuba
Kroupy jsou ideální potravina plná zdraví. Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, žaludečním a střevním potížím. Snižují hladinu cholesterolu a lipidů v krvi a jsou velmi účinné proti zácpě. Na rozdíl od ostatních obilovin mají nižší podíl lepku. A ve spojení s houbami, to je už úplná paráda.
Ingredience:
250 g krup
2hrsti krup
3-4 lžíce sádla
sůl
pepř
voda
sušený česnek
majoránka
Kroupy nasypeme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby nad nimi byli 3-4 centimetry vody. Vaříme je do změknutí. Pozor, přibližně ztrojnásobí objem. Houby, které jsem si alespoň půl hodiny předem namočili dáme i s vodou do krup a vaříme do vyvaření vody. Osolíme, opepříme, přidáme sádlo, česnek a majoránku.
Promícháme vložíme do zapékací mísy a necháme cca půl hodiny zapékat na 180 stupňů Celsia. My jsme podávali s kyselými okurčičkami a opečenou šunkou.