Nejlepší jsou ořechové! Svatomartinské rohlíčky budete milovat
Tuhle dobrotu si stoprocentně zamilujete. Křehké rohlíčky k odpolední kávě jsou pecka.
Přinášíme recept na rohlíčky plněné ořechovou náplní, nikdo ale netvrdí, že si místo ořechů nemůžete dát třeba mák nebo povidla, všechno je povoleno. recepturu na těsto však určitě stoprocentně dodržte.
Potřebujeme:
450 g hladké mouky
250 g másla
4 žloutky
150 ml smetany (30 %)
2 lžíce moučkového cukru
špetka soli
vejce na potření
moučkový cukr na zdobení
Na ořechovou náplň:
175 g mletých vlašských ořechů
125 g moučkového cukru
2 bílky
Utřeme si máslo, cukr, žloutky a špetku soli. K tomu přidáme smetanu. Do směsi zapracujeme mouku a těsto dáme odpočívat do lednice, vypracuje. Dáme mu tak půl hodinky ať příliš neztuhne.
https://www.stredocesky-magazin.cz/
V misce si smícháme ořechy s cukrem a bílky. Vznikne nám tužší lepivá kaše.
Těsto vyjmeme z lednice a vyválíme na cca 3-4 milimetry. Z těsta vykrajujeme trojúhelníky a na spodní okraj každého z nich aplikujeme kousek náplně. Poté rolujeme do tvaru rohlíčků.
Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potíráme vejcem a pečeme cca 15 minut při teplotě 180 stupňů. Po upečení sypeme moučkovým cukrem.