Vynikající a zdravý králík na smetaně vám bude chutnat. Vařený je raz dva
Králičí maso je dietní a také velmi oblíbené. Na smetaně pak platí za oblíbenou klasiku. Dopřát si ho můžete v klidu a bez výčitek, pojďme zkusit odlehčenou variantu.
Ingredience:
Králík
Bobkový list
Nové koření
Kapka oleje
Kokosové mléko
Voda
Sůl
Mletá uzená paprika
Lehké skvělé a zdravé, to je kari ze sírovce. Budete si chtít přidat
Postup:
Do hrnce kápneme malinko oleje a na něm necháme rozvonět koření. Poté vložíme králičí maso a opékáme jej z obou stran. Jakmile trochu zezlátne, zalijeme jej vodou, aby bylo ponořené, necháme zchladnout a na 2-3 dny jej uložíme v lednici. Pokud maso nakládat nechcete, nebo nemáte čas, není to nezbytně nutné.
Po zalití vodou můžete dál vařit do změknutí. Poté přidáme kokosové mléko, papriku a osolíme. Ještě pár minut povaříme a podáváme s těstovinami, či s rýží.